Tervetuloa Hartolan apteekkiin!

Haluamme lisätä hyvinvointiasi ja helpottaa arkeasi

Meille jokainen asiakas on tärkeä. Jos tarvitset neuvoja ja opastusta lääkkeittesi käytössä tai sairautesi itsehoidossa, pistäydy apteekissamme.

Itsehoito-osastoltamme löydät esimerkiksi ilman reseptiä saatavia lääkkeitä, luontaistuotteita, perusvoiteita, sidetarpeita ja apteekkikosmetiikkaa. Farmaseuttinen henkilökuntamme neuvoo ja opastaa tuotteiden valinnassa ja käytössä. Reseptilääkkeet toimitamme suoratoimituspisteessä nopeasti odottaessanne.

 

Palvelemme

ma – pe 8.30 – 17.00
la 8.30 – 14.00

Keskustie 52, 19600 Hartola

 

Ota yhteyttä

p. (03) 716 1205 (pvm/mpm)
f. (03) 716 1532

hartolan.apteekki(at)apteekit.net

 

Apteekin palvelut

Reseptien uusiminen

Reseptit voit uusia kätevästi myös apteekin kautta asioinnin yhteydessä.

Koneellinen annosjakelu

Hartolan apteekista voit saada lääkkeet valmiiksi annospusseihin annosteltuna. Valmiiksi annosteltuna lääke on helpompi muistaa ja oikea lääke tulee otettua oikeaan aikaan. Kysy meiltä lisää tästä palvelusta.

Schengen-todistus apteekista

Huumaavien tai psykotrooppisia aineita sisältävien lääkkeiden kanssa matkustava tarvitsee Schengen-maihin matkustaessaan näistä lääkkeistä todistuksen. Kun haet todistusta, ota mukaasi lääkepakkaus, lääkettä koskeva resepti ja matkustusasiakirja, eli passi tai henkilökortti. Todistus voidaan antaa myös lapselle, joka on merkitty vanhempiensa passiin. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä ja on maksullinen.

Apteekin lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan, ettei siinä ole epätarkoituksenmukaisia päällekkäisyyksiä tai yhteensopimattomuuksia. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden ottoajankohdat ja soveltuvuus iäkkäille. Palveluun kuuluu apteekissa ajanvarauksella tapahtuva noin puoli tuntia kestävä keskustelu, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen yhteenvedon. Palvelu on maksullinen. Kysy meiltä lisää tästä palvelusta.

Palvelun toteuttamiseksi apteekki tarvitsee tiedot käytetyistä resepti- ja itsehoitolääkkeistä sekä luontaistuotteista, vitamiineista ja ravintolisistä. Allaolevasta linkistä saa tulostettua etukäteen täytettävän lääkelistapohjan (www.apteekki.fi -sivustolta).

Lääkelistapohja

Tarpeettomat lääkkeet voit tuoda apteekkiin

Käyttämättä jääneitä ja vanhentuneita lääkkeitä ei saa hävittää talousjätteen joukossa, jolloin ne kuormittavat luontoa tai voivat joutua vääriin käsiin. Lääkejäte on ongelmajätettä ja se hävitetään ongelmajätelaitoksella.

Apteekissamme on lääkejätteiden keräyspiste heti apteekin tuulikaapissa. Vanhentuneet ja tarpeettomat tabletit, lääkevoiteet ja nesteet voi palauttaa omissa pakkauksissaan. Elohopeakuumemittarit, jodia sisältävät lääkkeet, ruiskut ja neulat tulee palauttaa erillään (laita neulat läpäisemättömään astiaan, esim. lasi- tai muovipurkkiin).

Ehkäistään yhdessä lääkkeiden haitalliset yhteisvaikutukset

Kaikki lääkkeet eivät sovellu käytettäviksi samanaikaisesti. Tietyt lääkeaineet saattavat yhdessä käytettyinä aiheuttaa yhteisvaikutuksia. Siksi on tärkeää tietää sopiiko uusi lääke käytettäväksi samanaikaisesti muiden lääkkeittesi kanssa.

Meillä Hartolan apteekissa voit varmistua, ettei lääkityksestäsi löydy haitallisia yhdistelmiä. Interaktiotyökalujemme avulla löydämme riskiyhdistelmät nopeasti ja voimme puuttua ongelmatilanteisiin ajoissa.